top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDavid Krajíček

Firma, kde je člověk na 1. místě



Rodinný podnik vedou Albert Hager a Dipl. Ing. (FH) Andreas von Langsdorff. Oba pánové jsou jednatelé Zambelli holding. Společnice jsou Marietta a Regina Zambelli.

Věděli jste, že ty nejkvalitnější dvěře do karavanů a obytných vozů se vyrábějí v jižních čechách?


Zambelli je německá rodinná firma, která úspěšně podniká již několik generací. Je synonymem pro zpracování kovu na nejvyšší úrovni a vyrábí kovové střešní systémy, regálová zařízení a kovovoé části nábytku. Je známá pro svou vášěn v inovací a díky tomu má také mimo jiné patent na zapuštěné panty u dvěří do karavanů. Jejich výrobky najdete v těch nejluxusnějších. V české republice zaměstnává čtyřista lidí.


Firma si přes svou velikost a historii zachovává atmosféru a firemní kulturu rodinné firmy. I díky tomu klade hlavní důraz na férový přístup k zaměstnancům. Letos představili unikátní motivační a mzdový systém.


Dr. Martin Dvořák, CEO pro ČR k němu říká:


"Motivační systém pro naše zaměstnance jsme řešili na všech úrovních a nejednou jsme byli při přípravách konfrontováni s odlišným náhledem zaměstnanců. Díky tomuto odladění se nám povedlo vytvořit takový systém, který nemá ve firmách v České republice obdoby. Je vytvořený přímo na tělo firmě Zambelli. Zaměstnancům ho představili sami jejich vedoucí a mistři, kteří se na tvorbě podíleli. Rozhodně to nebylo ve stylu toto je nařízení vedení, a tak to teď bude.Zohlednili jsme náročnost jednotlivých pracovních pozic přímo ve výrobě, vše vychází z reálného stavu a ze situace na trhu práce. V rámci každé pozice jsme zavedli čtyři mzdová rozpětí, ve kterých se zaměstnanci během své kariéry mohou pohybovat. K tomu jsou navíc stanoveny ještě měsíční a čtvrtletní výkonnostní prémie a došlo také k úpravě nástupních mezd směrem nahoru. Když se firmě daří, musí to přeci poznat i její zaměstnanci. Za tím si stojíme."


Přečtěte si celý rozhovor na tomto odkazu.



Dr. Martin Dvořák, CEO, Gen. ředitel Zambelli-technik, spol. s r.o. a Ing. Ondřej Míček, Vedoucí výroby v závodě České Budějovice




177 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page